Yrittäjyys

Yrittäjällä on oma yritys. Se voi olla pieni tai suuri. Alussa yrittäjä on usein yrityksen ainoa työntekijä.

Yrityksen aloittamiseen tarvitaan hyvä yritysidea, riittävä ammattitaito, työkokemusta, tietoa yrittämisestä, ja rahaa yrityksen aloittamiseen. Yritysidea tarkoittaa palvelua tai tuotetta, mitä yritys myy. Yritysideaan tarkoittaa myös sitä, keille, missä ja miten palvelua ja tuotetta myydään.

Suomessa saa apua, kun aloittaa yrityksen tai suunnittelee yritystä. Porissa apua ja neuvontaa saa Yhteispalvelupiste Enteristä.

Uusi yrittäjä voi saada starttirahaa. Starttiraha on rahallinen tuki, joka maksetaan kerran kuukaudessa. Starttirahasta saa tietoa Yhteispalvelupiste Enteristä. Enteristä saa tietoa myös yritysten veroista.

Yrittäjän sosiaaliturva on erilainen kuin muilla. Yrittäjä ei saa työttömyysetuuksia. Ota selvää yrittäjän sosiaaliturvasta kun suunnittelet yritystä. Yrittäjän sosiaaliturvasta voi kysyä Enteristä.

Hyödyllisiä linkkejä

Yrityssuomi
Sivusto, jossa on paljon tietoa yrittämisestä Suomessa. Sivustoa ylläpitää Työ- ja elinkeinoministeriö. Sivustoa voi lukea suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi.

Yritystoiminnan oppaat
Tällä sivulla on maahanmuuttajille tarkoitettu Yrittäjäksi Suomeen -oppaita monilla kielillä.

Puhelinpalvelu yrityksille
Puhelinpalvelu, josta saa yrittäjät ja yritystä perustavat ihmiset saavat neuvoja. Puhelinpalvelua ylläpitää Työ- ja elinkeinoministeriö.

Yrityspalvelupiste Enter
Enter neuvoo ja auttaa aloittavia yrittäjiä. Enter palvelee Porin, Eurajoen, Harjavallan, Kokemäen, Merikarvian, Pomarkun ja Ulvilan alueen asukkaita.